Over

Als kind schreef Everlyne al theaterteksten en organiseerde zij voor buurkinderen en klasgenootjes musicals en toneelstukjes. Zelf stond zij vanaf haar 6e jaar als actrice en (solo)zangeres op het podium. Toch koos zij, als dierenliefhebster, voor een opleiding dierverzorging aan de land- en tuinbouwschool en gaf paardrijles op manege Prometheus te Delft. Helaas was er weinig werk in de dierverzorging en werd er gekozen voor een andere opleiding.

Via de ziekenverzorging maakte zij kennis met de activiteitenbegeleiding en heeft deze driejarige opleiding gevolgd. Tegelijk kreeg zij ook les in regisseren, wat als examenvak werd meegenomen. Ook volgde zij 7 jaar lang het vak houtbewerking (gediplomeerd).

In 1991 heeft zij de CJV Musicalgroep opgericht, waar zij ging werken als regisseur en producent. Momenteel draaien er drie theatergroepen en is zij deze nog steeds enthousiast aan het regisseren.  Daarnaast heeft zij gewerkt in een verzorgingstehuis als activiteitenbegeleidster. Zij bleef middels diverse cursussen en opleidingen zich specialiseren in het regisseren en acteren.

 

Omdat het werken met kinderen en het theater bleef trekken heeft zij de opleidingen kinderpsychologie, jeugdspelleiding, kinderboeken en theaterschrijven en illustratief tekenen gevolgd. Er zijn al enkele theater- en musicalteksten van haar gespeeld en in het bestand van een bekende toneeluitgeverij opgenomen. Ook schreef zij teksten voor verschillende (jeugd)bladen en maakte illustraties daarvoor. Toch voelde het plaatje nog niet compleet en in 2008 startte zij een beroepsopleiding acteren aan de acteerstudio te Scheveningen. Om dit te financieren heeft zij gewerkt bij TNT post en een jaar later startte Everlyne bij kinderopvang Mundo in Schiedam, waar zij tot op heden nog werkt.

Tijdens de opleiding acteren, maakte Everlyne kennis met alle aspecten van acteren, camera acteren en CVT zang. Deze vakken heeft zij gebruikt om na het afsluiten van de studie haar werk als regisseur wat meer uit te breiden. Momenteel geeft zij les aan kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Daarnaast maakt zij met haar professionele camera’s films, verslagen, trailers, lipdubs en reportages. Ook werkt zij als entertainer in de kinderopvang, op basisscholen en tehuizen. Sinds kort zijn daar ook de kinderverjaardagsfeesten en naschoolse activiteiten bijgekomen, die zij namens Acteer en Meer begeleid.

In haar atelier maakt zij decors, kinderschilderijen, leuke hebbedingetjes en illustraties. Binnenkort worden er door Acteer en Meer ook diverse workshops georganiseerd.

 

Over Acteer en meer

Na het volgen van diverse opleidingen en het behalen van diverse diploma’s en getuigschriften, besloot Everlyne de kennis en ervaringen te bundelen en de éénmanszaak ‘Acteer en Meer’ op te richten.

 

Acteer en Meer heeft al vele opdrachten uitgevoerd op basisscholen, kinderopvangcentra, wijkvereniging, toneelgroepen en feesten voor zowel kinderen als volwassenen.

 

Opleidingen

2008-2011: Beroepsopleiding acteren, Acteerstudio Scheveningen

 

Method acting en yoga: Cliff Sutton 
Improvisatie theater: Toi van Gelder 
Dramaturgie: Mart Jan Zegers 
Alexandertechniek: Francien Schoonens 
Stem, zang en spraak: Alex Boon 
Fysiek theater: Jo Rohrig 
Laban/Shakespeare: Donald van der Maaten 
Tekstbehandeling/theater: Amanda Wolzak 
Camera acteren: Arno Hazenbroek 
CVT zangles: Eva Wilms 

 

2010:           Shakespeare workshop Steven Jameson, Stage director LAMDA
1987-1990: (the London Academy of Music and Dramatic Art)
2010:           Studiereis Lamda Londen Masterclass Dramatic Art, Dance workshop
2000:          Theatersport. SKVR Rotterdam

 

1987-1990: Activiteitenbegeleiding/dramaturgie/regie: MDGO ‘het Bolwerk’

1987-1990: Jeugdverhalen schrijven (kinderboeken- en theaterschrijven)

1987-1990: Illustratief tekenen

1987-1990: Kinderpsychologie

1984-1985: Jeugdspelleiding

1987-1990: Houtbewerking

1979-1983: Chr. L. Land- en Tuinbouwschool (dierverzorging/bloemsierkunst)